Actueel

Actueel

Mindful Parenting

Mindful Parenting

Allemaal kennen we het gevoel dat we het goed willen doen voor onze kinderen en onze partners en allemaal kennen we het gevoel wel eens ontmoedigd te raken als het (weer) niet lukt geduldig te blijven of als de anderen niet meewerken..

Tijdens de cursus Mindful Ouderschap leer je hoe je anders om kunt gaan met de stress van alledag en leer je automatische reactiepatronen herkennen. Je leert hoe je meer in het hier&nu kunt zijn en weer kan genieten van de kleine dingen in het leven. Daarnaast komt óók aan bod hoe je met meer bewuste aandacht aanwezig kan zijn in de opvoeding van je kinderen en hoe je om kan gaan met je eigen emoties zoals boosheid, schuld, verdriet of onmacht.

De grondleggers van deze cursus hebben hem ontwikkeld vanuit empirisch wetenschappelijk inzicht op het gebied van de klinische psychologie en gedragspsychologie. En ook de meditatieoefeningen berusten op een stevige wetenschappelijke basis. Uit de onderzoeken van de UvA blijkt dat ouders na de cursus beter om kunnen gaan met stressvolle gebeurtenissen en moeilijke situaties in gezin en opvoeding, beter kunnen omgaan met problemen bij het kind en een betere ouder-kind relatie ervaren.

Mindful Parenting is beslist geen therapie of vorm van behandeling, maar een manier om anders met stress en problemen om te gaan. De cursus bevat praktische oefeningen, die een potentieel transformerende en helende werking hebben. Niet zweverig, maar helder en concreet! En altijd passend bij jouw situatie op dit moment. Op dit moment is het de enige kortdurende cursus voor jou als ouder om opvoedstress te verlagen. Kinderen hoeven niet te worden betrokken om positieve effecten te bereiken voor het hele gezin.

Voor wie?
Ouders die meer willen genieten van het gezinsleven, uit de strijd willen blijven en beter voor zichzelf willen (leren) zorgen. Met andere woorden .. voor alle ouders!

Vergoeding:

Mogelijkheden voor vergoedingen:

 • Zorg vergoed door de gemeente West Maas & Waal en Neder Betuwe. Neem contact met me op of met één van de consulenten van het Wijkteam. In andere gemeentes is het soms mogelijk om de cursus via een PGB te financieren.
 • Indien er geen vergoeding mogelijk is via de zorgverzekering dan kunnen de kosten via de belasting worden afgetrokken met de aftrekpost specifieke zorgkosten.
 • Het is ook mogelijk de kosten via de belasting af te trekken onder de aftrekpost deskundigheidsbevordering.
 • Indien u een eigen bedrijf heeft en de consulten uw werk ten goede komen kunt u in sommige gevallen de btw terug vorderen.
 • In sommige gevallen is het mogelijk om via uw werk een bijdrage te krijgen. Bijvoorbeeld voor een training. Wanneer gesprekken gaan over het ondersteunen van de balans privé/werk of wanneer gesprekken ondersteunen in burn-out preventie (o.a. bij Mindful Parenting) zijn werkgevers geneigd om bij te dragen in de vergoeding.
 • Er zijn mogelijkheden tot vergoedingen via de aanvullende zorgverzekeringen: psychosociale hulpverlening/ondersteuning of alternatieve hulpverlening. Hiervoor gelden echter steeds strengere richtlijnen. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.
 • Tot slot kunnen we altijd in gesprek over hoe we betaling mogelijk kunnen maken voor jullie. B.v. door middel van gespreide betaling.
De trainer

Esther Go, pedagoog en mindful parenting trainer, opgeleid aan de UvA Minds You te Amsterdam door de grondleggers van Mindful Parenting prof. dr. Susan Bögels en drs. Joke Hellemans.

Esther is een kei in haar werk. Ze heeft oog voor detail en vindt altijd ruimte om situaties ook van de luchtige kant te benaderen zonder te bagatelliseren.

Aanmelden

Voor meer informatie en om je op te geven, stuur je een mail naar esther@gomindful.nl of inge@yogastudiogeldermalsen.nl.
Er vindt altijd een telefonische intake plaats.

Vanwege Corona kun je ervoor kiezen een voorinschrijving te doen. Zodra we zeker weten dat de cursus mag starten nemen we contact met je op.

Na aanmelding krijg je meer praktische informatie toegestuurd.

Kosten

€ 465,- per persoon voor de volledige cursus van 8 weken.
Lees ook het stuk onder vergoeding. Wie weet kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering, gemeente of je werkgever.

Inbegrepen:

 • Het officiële Mindful Parenting werkboek met oefeningen en gesproken meditaties (Bögels en Restifo)
 • Hand-outs en geluidsbestanden met geleide meditaties
 • Koffie en thee
 • Stiltedag (t.w.v. € 55,-)

 

 Balans vind je in alles, maar begint binnen jezelf

Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

Toen ik als fysiotherapeut nog in Boven Leeuwen werkte kwam ik Esther Go vaak tegen in het bedrijfspand als buurvrouw. In de pauzes en tussendoor ontdekte we vaak de raakvlakken en kregen we allerlei ideeën om samen workshops en cursussen te ontwikkelen. Ieder vanuit haar eigen vakgebied. Esther als mindfulness trainer en gezinscoach. Ik als yogadocent en fysiotherapeut. Het is zover; we hebben een heel mooi pakket aan ontspanning voor jullie samengesteld. Enthousiast als we zijn hebben we vanaf april activiteiten gepland. Mocht dat nog niet kunnen, dan schuift alles gewoon weer op. We houden vol, toch?

Mediteren kun je leren
Tijdens deze ontspannende en interessante workshop van Esther van GOmindful! leer je op een fijne en nuchtere manier de basistechnieken van mindfulness mediatie, zodat je zelfstandig aan de slag kunt.
In 2,5 uur gaan we vooral veel oefenen (ervaren). Daarnaast komen onderwerpen aan bod als ademhaling, bewustzijn, werking van ons brein, stilte, visualisatie en zelfcompassie.

De beoefening van meditatie kent vele voordelen, en hoewel dat niet is waar we naar streven, zijn dit fijne gevolgen van een geregelde meditatie-beoefening:

* Meer energie
* Minder stress
* Betere nachtrust
* Balans tussen werk en privé
* Tijd voor jezelf
* Milder voor jezelf
* Ontspanning voor lichaam en geest
* Inspiratie
* Intuïtieve ontwikkeling
* Betere focus
* Minder reactief

Door: Esther Go
Data: 19 juni 15.00 – 17.30 uur
Kosten: € 30,-

Hier krijg je het volgende voor:

* Persoonlijke en professionele begeleiding door mindfulness trainer Esther Go
* Praktische tips
* Diverse geleide meditaties (ook voor thuis!)
* Praktische hand-out
* Thee en lekkers
* Kortingsbon voor een mindfulness bijeenkomst bij GO Mindful! in Geldermalsen

De trainer

Esther Go van GOMindful! geeft in de studio workshops en trainingen gericht op meditatie en mindfulness. Voor alle ouders die door de zorg voor anderen zichzelf regelmatig voorbij lopen. Een bewuste houding helpt de balans te herstellen.

Esther is een kei in haar werk. Ze heeft oog voor detail en vindt altijd ruimte om situaties ook van de luchtige kant te benaderen zonder te bagatelliseren.

Aanmelden

Boeken verloopt via Momoyoga of door mij te mailen wanneer je niet in Momoyoga ingeschreven bent of het niet fijn vindt om je daar te registeren.

Geef aan wanneer je denkt interesse te hebben om na de workshop de Minful Parenting! cursus van Esther te willen volgen. Dan plaats ik je op de lijst als optie.

 Balans vind je in alles, maar begint binnen jezelf

Klankreis – Meditatieve klank schalen sessie

Klankreis – Meditatieve klank schalen sessie

Voor iedereen die wil ontspannen en rust wil vinden in deze hectische tijd: Wendy van ‘Flowing Sounds’ komt 3 avonden een klankreis verzorgen. Je hoeft niets te doen alleen maar te liggen en de geluiden en trillingen over je heen te laten komen. Een mooi aanbod om de Corona-perikelen van je af te laten glijden.


De combinatie van de klanken en de trillingen zorgen voor een diepe ontspanning. Ze zijn harmonieus en helend. Daarnaast stimuleren ze de bloedsomloop en de stofwisseling waardoor afvalstoffen loskomen en afgevoerd kunnen worden.

Kom de de helende en ontspannen werking ervaren van klankschalen op 26 mei, 23 juni of 7 juli. Na de zomervakantie staat de workshop gepland op 13 oktober en 24 november. Alle sessies starten om 19.30 en duren tot ca. 21.00 uur en kosten EUR 25,-.

Inleiding
Voordat Wendy start geef ik een korte inleiding met zachte oefeningen en ademhaling om je echt te laten landen in de studio op je plekje. Goed om te weten: heb je een blessure of lig je niet prettig op je rug. Ik help je graag met dekens, bolsters, blokken en andere materialen om je lichaam comfortabel te maken.
Aanmelden
Boeken verloopt via Momoyoga of door mij te mailen wanneer je niet in Momoyoga ingeschreven bent of het niet fijn vindt om je daar te registeren.

 Balans vind je in alles, maar begint binnen jezelf

Corona maatregelen in de studio

Corona maatregelen in de studio

In de studio zijn aanpassingen doorgevoerd zodat we met inachtneming van de RIVM-richtlijnen tegen Corona yoga kunnen beoefenen. De studio is ruim genoeg om iedereen een prettige yogaplek te geven. Ook voor jullie zijn er wat aanpassingen. Op een rijtje waar je aan moet denken:

 • Geef elkaar de ruimte bij het naar binnen gaan, houd afstand.
 • Bij binnenkomst kun je direct je handen desinfecteren.
 • Je spullen kun je op de banken achterlaten, binnen een vak. Ben je met twee of meer uit 1 huishouden, dan kun je 1 vak gebruiken.
 • In de zaal liggen de matten klaar op vaste gemarkeerde plekken, 1.50 meter uit elkaar en met 90 cm. tussen de korte zijde van de matten.
 • Heb je een eigen mat, leg deze dan op de gemarkeerde locatie en leg de studiomat terug op de stapel.
 • Je mat en de blokken maak je na de les met spray schoon. De studiomat laat je liggen op de gemarkeerde locatie.
 • De riemen worden na iedere les gewassen.
 • Een bolster kun je gebruiken door een eigen handdoek hierover heen te leggen.
 • Een deken kun je zelf meenemen, gebruikte dekens van de studio worden met minimaal 24 uur tussenkomst opnieuw gebruikt.
 • Neem een eigen handdoek mee om je handen (en voeten) te wassen.
 • Toiletbezoek mag je aan mij melden.

Heb je verschijnselen die bij Covid passen? Kom niet naar de studio en meld je tijdig af.

Open Dag Yogastudio Geldermalsen

Open Dag Yogastudio Geldermalsen
19 september 15.00 – 17.00 uur

* Introductielessen om kennis te maken met de studio

* Kennismaking Ayurveda voor leden

Rooster introductielessen:

 • Vinyasa Flow 15.00 – 15.25
 • Iyengar Style 15.35 – 16.00

Inschrijven voor de introductie kan door mij te mailen: inge@yogastudiogeldermalsen.nl of je in te schrijven via www.momoyoga.nl/yogastudiogeldermalsen (in Momoyoga maak je eerste een account aan, waarna je een gratis les kan boeken). Bellen mag ook: 06 47784030.

Introductielessen

Een leuke middag om kennis te maken met de studio en de docenten. Tijdens de open dag zijn er proefmomenten om de verschillende lesstijlen te ervaren.

Vinyasa Flow is een dynamische stijl waarbij je op het ritme van de ademhaling van de ene naar de andere houding beweegt.

Iyengar Style is een lesstijl die gericht is op het goed uitvoeren van houdingen. Techniek en de achtergrond van de houdingen krijgen veel aandacht. Bij Iyengar yoga maak je gebruik van materialen om je te ondersteunen in houdingen. De materialen zijn gratis beschikbaar in de studio.

Je hoeft niet lenig te zijn, niet sterk en geen ervaring te hebben. Wanneer je openstaat om iets nieuws te proberen kom je heel ver.

Per les van ca. 25 minuten kunnen 10 mensen deelnemen. Vooraf inschrijven is nodig om de Covid-regels in acht te kunnen nemen. De lessen zijn gratis te volgen.

 Balans vind je in alles, maar begint binnen jezelf

Voor alle leden is er een kennismaking Ayurveda

Tijd: 16.15 – 17.00*

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent.

Een goede gezondheid ontstaat door een juiste balans van drie levensenergieën, Dosha’s genaamd, die een combinatie zijn van de vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether). Deze vijf elementen zijn geclusterd in drie levensenergieën te weten:

 • Vata: bevat de elementen lucht en ether
 • Pitta: bevat de elementen water en vuur
 • Kapha: bevat de elementen aarde en water

Tijdens de open dag geef ik korte introductielessen Ayurveda waarbij je met een vragenlijst ontdekt welke dosha bij jou overheerst. Vervolgens geef ik per dosha voeding- en beweegtips aan je mee.

Een interessante kennismaking van een eeuwenoude wijze om naar je persoonlijkheid te kijken. Ook voor de Ayurveda kennismakingen moet je je vooraf inschrijven in Momoyoga omdat ik 1,5 meter ruimte per persoon wil handhaven.

* Bij grote belangstelling volgt een tweede tijd, mogelijk op een andere datum.

Contact

Rijnstraat 22
4191 CL Geldermalsen
T. 06 10 01 45 37
E. inge@yogastudiogeldermalsen.nl
BIG 49920741804
AGB 04850271
KvK 62500678
BTW NL 00 1928 344 B23
Pirvacy statement
Algemene voorwaarden

Stuur een berichtje