Over mij

Inge van den Haak

Bewegen en de natuur zijn belangrijk voor mij. Als kind hield ik al van buiten zijn in de natuur. Om de wind te voelen, te genieten van het zand onder mijn voeten  en om te wandelen in de bossen. Bewegen deed ik vanuit sport. Later, als volwassene volgde een enorme passie voor yoga en tuinieren en is wandelen in de natuur een bijna dagelijks ritueel geworden.

In beweging kan je ontwikkelen en groeien. Dat is wat ik zelf doe en waar ik jullie graag in begeleidt. Pijnvrij en spanningsvrij bewegen, maar ook bewegen als ontwikkeling in hoe je je staande houdt.

Ik ben fysiotherapeut en yogadocent geworden om letterlijk met beweging bezig te zijn. In beide vakgebieden werk ik met aandacht, humor en plezier. In een les vind je verbinding van lichaam en geest. Bij therapie zoek ik naar het patroon of de (pijn)klacht die een bewegingsbeperking oplevert. Voor mij vullen de inzichten uit de vakgebieden elkaar heel goed aan. Een combinatie van klassieke yogaconcepten met moderne fysiotherapie, waardoor ik mooie lessen en goede therapie kan geven.

Scholing

Nadat ik de opleiding tot algemeen Fystiotherapeut bij Avans heb behaald, heb ik nascholing gevolgd in:

  • Mulligan pijnvrije mobilisatietechnieken
  • Medical taping
  • Integraal bewegen
  • Belevingsgericht lichaamswerk
  • Valpreventie

Yoga opleidingen:

  • Vinyasa Yoga bij YogaMoves
  • Therapeutic Wisdom of yoga training van Doug Keller
  • Restorative yoga opleiding van Lizzie Lasater

TRE
Om mijn kennis over spanningsregulatie verder uit te breiden ben ik momenteel in opleiding tot TRE-provider. TRE staat voor tension releasing excercises, Het is een zelfhulp-methode die is ontwikkeld door Dr. David Bercelli om mensen minder stress of spanning te laten ervaren in hun lichaam. Door onder begeleiding de oefeningen aan te leren, leer je de grenzen van het ontladingsproces in de gaten te houden. Langdurige spanning kan immers niet in één keer worden ontladen. Door te leren dit stapsgewijs te doen, wordt dit een positieve ervaring die je veel kan opleren. Ik verwacht vanaf 2023 TRE als behandelmethode in te kunnen zetten.

Nanda Spruit

Ik ben Nanda, 33 jaar oud en woon in Utrecht in een klein maar fijne studio. Zelf ben ik begonnen met Iyengar yoga in 2012, na een sportongeluk. Na een les voelde ik mij zo veel beter, energieker en kalm, dat ik al snel niet meer zonder wilde.

Later zijn daar allerlei andere invloeden bij gekomen. De vinyasa yoga, waarbij de vloeiende adem en beweging centraal staat. En ook invloeden uit de Inner axis yoga waar ik vooral enthousiast ben over de toegankelijkheid van de ademhalingsoefeningen. Ook de bewegingen in mijn eigen leven en wat ik daarin zelf nodig heb, fysiek, maar ook emotioneel en spiritueel. Mijn yoga practice verandert en ontwikkelt zich voortdurend en daarmee mijn lessen ook.

Hier bij yogastudio Geldermalsen zal ik op de dinsdagavond de vinyasa les verzorgen. En bij afwezigheid van Inge neem ik ook de Iyengar style lessen voor mijn rekening. In de lessen vind ik het belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Je kunt bij mij rekenen op heldere aanwijzingen en een kalme en veilige sfeer.

Tot in de les!

Wendy Willemsen

Wendy Willemsen geeft in de studio klankschaalsessies. Laat je onderdompelen tijdens haar sessie en ervaar zelf wat een klankreis voor je kan doen.

De klanken van Flowing Sounds zijn geschikt voor iedereen die dit wil ervaren. De combinatie van de klanken en de trillingen zorgen voor een diepe ontspanning. Ze zijn harmonieus en helend. Daarnaast stimuleren ze de bloedsomloop en de stofwisseling waardoor afvalstoffen loskomen en afgevoerd kunnen worden.

Contact

Rijnstraat 22
4191 CL Geldermalsen
T. 06 10 01 45 37
E. inge@yogastudiogeldermalsen.nl
BIG 49920741804
AGB 04850271
KvK 62500678
BTW NL 00 1928 344 B23
Pirvacy statement
Algemene voorwaarden