Oefengroepen

Fysiotherapeutische yogales

Heb je een bewegingsbeperking en wil je hieraan werken? In een kleine oefengroep verwerk ik de combinatie tussen fysio en yoga tot een serie oefeningen (houdingen) waarmee je integraal beweegt. Je bewegingsvrijheid vergroot en spanning neemt af. Tijdens deze les worden zowel materialen uit Iyengar yoga ingezet als hulpmiddelen die je herkent als oefenmateriaal voor gym of fysiotherapie. Oefeningen worden individueel of in een kleine groep van 2 tot 3 deelnemers uitgevoerd, afhankelijk van de vraag en mogelijkheden van de deelnemers.

Een therapeutische les duurt 60-75 minuten. Dit geeft meer tijd om vanuit in- en ontspanning te werken aan je herstel.

Momenteel begeleidt ik mensen met rug-, nek- en schouderklachten, CVA, artrose en ook mensen met ademhalingsproblemen en spanningsklachten (burn-out).

Voordat je aan deze les deel kan nemen starten we met een intake en onderzoek om te bepalen welk type behandeling het beste bij jou en je klacht past. Neem contact op voor meer informatie of het plannen van een afspraak via 06 100 145 37 of inge@yogastudiogeldermalsen.nl.

Therapeutisch yogales

Voor spanningsklachten of bewegingsbeperkingen

Heb jij rug-, knie-, schouder- of nekklachten?
Heb je een chronische aandoening?
Merk je dat je lichaam vast zit door opgeslagen spanning?

Dan is deze lesvariant iets voor jou.

In een kleine groep van max. 5 personen krijg je individuele oefeningen of oefen je met elkaar. Er zijn twee soorten lessen: een voor spanningsgerelateerde klachten en een voor bewegingsbeperkingen.

Spanningsklachten
De oefeningen in deze les zijn gericht op het loslaten van spanning. De oefeningen vormen een serie waardoor ontlading ontstaat. Ontlading van opgeslagen emoties, spanning en spier- of gewrichtspijn. De oefeningen komen uit de traumaverwerking, somatiek, ademhalingsoefeningen (pranayama genaamd binnen yoga), yoga houdingen en mindfulness.
Lesdag: woensdag en vrijdag
Tijd: 09.00 – 10.15 uur

Bewegingsbeperkingen
Je krijgt oefeningen die speciaal op jouw vragen of klachten toegespitst zijn. De opbouw van de les is gelijk aan Fysiotherapeutisch yoga. De groep is nu groter en betaling verloopt via een rittenkaart voor yogales. Iets minder begeleiding, iets minder specifiek op jouw vraag gericht. Een mooie overstap om vanuit fysiotherapie over te gaan naar begeleid oefenen.
Lesdag: woensdag
Tijd: 10.30 – 11.45 uur

Elke les starten we met een ontspannen houding zodat je kunt landen en we sluiten weer af met savasana, de eindontspanning. Op deze manier kun je bewust werken en al het geleerde goed opslaan.

Voor deze les heb je een aparte rittenkaart nodig van 5 lessen die in 7 weken gevolgd kunnen worden. Dit is een bewuste keuze, zodat we echt kunnen werken aan verandering en vooruitgang.

De les kan aansluitend of naast een behandelperiode fysiotherapie van mij worden gevolgd. Wil je zelf instappen? Neem dan eerst contact met mij op zodat we kunnen afstemmen of deze les voor jou geschikt is.

Bel of mail met Inge: 06 100 145 37 / inge@yogastudiogeldermalsen.nl

Valpreventie

Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar en van deze valpartijen vergt zo’n 12% medische behandeling. Door de Sint Maartenskliniek is een trainingsprogramma ontwikkeld waarin het evenwicht en de bewegingssturing geoefend wordt met een hindernisbaan en in diverse spelvormen. Daarnaast worden ook valtechnieken aangeleerd, die ontleend zijn aan oosterse vechtsporten.
In 2018 heb ik deze effectieve training gevolgd en met goede resultaten in groepsverband gegeven bij andere fysiotherapiepraktijken. Bij voldoende vraag kan in de yogastudio een valpreventiegroep opgestart worden. Individuele begeleiding is uiteraard altijd mogelijk.

Vanwege de Corona pandemie is groepstraining niet mogelijk. Enkel individuele begeleiding kan opgestart worden.

Referentie

  • De combinatie van fysiotherapeut en yogadocente was voor mij de reden om contact op te nemen met Inge voor een behandeling. Al jaren kamp ik met rugklachten en ging op zoek naar het bestrijden van pijn en het aanpakken van de lichaamshouding. Het eerste moment dat ik de praktijk binnenstapte bij Inge voelde vertrouwt. Met haar luisterend oor maakt ze een juiste inschatting voor de behandeling van de pijnklachten. Past een oefening niet bij je, dan gaat ze samen met je op zoek naar dat wat wel passend is. Ik heb veel baat gehad bij de behandeling en het corrigeren van mijn lichaamshouding door vrij simpele oefeningen, die makkelijk zijn in te bouwen in je dagelijkse ritme, waardoor je het ook volhoudt en gemotiveerd blijft. Daarnaast is Inge als mens sympathiek, empathisch en kundig in haar vak.

    Bea Kramer

Contact

Rijnstraat 22
4191 CL Geldermalsen
T. 06 47784030
E. inge@yogastudiogeldermalsen.nl
BIG 49920741804
AGB Inge 04850271
AGB locatie 04090138
KvK 62500678
BTW NL 00 1928 344 B23
Pirvacy statement
Algemene voorwaarden