Open Dag Yogastudio Geldermalsen
19 september 15.00 – 17.00 uur

* Introductielessen om kennis te maken met de studio

* Kennismaking Ayurveda voor leden

Rooster introductielessen:

  • Vinyasa Flow 15.00 – 15.25
  • Iyengar Style 15.35 – 16.00

Inschrijven voor de introductie kan door mij te mailen: inge@yogastudiogeldermalsen.nl of je in te schrijven via www.momoyoga.nl/yogastudiogeldermalsen (in Momoyoga maak je eerste een account aan, waarna je een gratis les kan boeken). Bellen mag ook: 06 47784030.

Introductielessen

Een leuke middag om kennis te maken met de studio en de docenten. Tijdens de open dag zijn er proefmomenten om de verschillende lesstijlen te ervaren.

Vinyasa Flow is een dynamische stijl waarbij je op het ritme van de ademhaling van de ene naar de andere houding beweegt.

Iyengar Style is een lesstijl die gericht is op het goed uitvoeren van houdingen. Techniek en de achtergrond van de houdingen krijgen veel aandacht. Bij Iyengar yoga maak je gebruik van materialen om je te ondersteunen in houdingen. De materialen zijn gratis beschikbaar in de studio.

Je hoeft niet lenig te zijn, niet sterk en geen ervaring te hebben. Wanneer je openstaat om iets nieuws te proberen kom je heel ver.

Per les van ca. 25 minuten kunnen 10 mensen deelnemen. Vooraf inschrijven is nodig om de Covid-regels in acht te kunnen nemen. De lessen zijn gratis te volgen.

 Balans vind je in alles, maar begint binnen jezelf

Voor alle leden is er een kennismaking Ayurveda

Tijd: 16.15 – 17.00*

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent.

Een goede gezondheid ontstaat door een juiste balans van drie levensenergieën, Dosha’s genaamd, die een combinatie zijn van de vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether). Deze vijf elementen zijn geclusterd in drie levensenergieën te weten:

  • Vata: bevat de elementen lucht en ether
  • Pitta: bevat de elementen water en vuur
  • Kapha: bevat de elementen aarde en water

Tijdens de open dag geef ik korte introductielessen Ayurveda waarbij je met een vragenlijst ontdekt welke dosha bij jou overheerst. Vervolgens geef ik per dosha voeding- en beweegtips aan je mee.

Een interessante kennismaking van een eeuwenoude wijze om naar je persoonlijkheid te kijken. Ook voor de Ayurveda kennismakingen moet je je vooraf inschrijven in Momoyoga omdat ik 1,5 meter ruimte per persoon wil handhaven.

* Bij grote belangstelling volgt een tweede tijd, mogelijk op een andere datum.