Yogastijlen

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.30.16

Vinyasa flow

Vinyasa yoga is een dynamische stijl die ademhaling en beweging verbindt via een reeks houdingen. Het is de meest populaire vorm van yoga in het westen. Je beweegt naadloos van de ene pose naar de ander op het ritme van de ademhaling. De ademhaling bepaalt het tempo van de bewegingen en zorgt voor de ‘flow’. Het is een meditatie in beweging, bijna als een dans. Geen les is hetzelfde.

De flow bevordert o.a. het gevoel van balans, gronding en innerlijke ruimte. De spieren worden tegelijkertijd verlengd en versterkt.

Nanda geeft op dinsdagavond Vinyasa Flow yoga in de studio. Lestijd: 20.00 -21.15 uur.

Gratis introductiefilmpje

Goed voor: ademhaling, kracht, flexibiliteit en verjonging/mentale kracht

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.33.04

Iyengar Style

In deze les ligt de nadruk op de juiste uitlijning om kracht, flexibiliteit en balans te ontwikkelen. Kenmerkend voor Iyengar Yoga is de duidelijke methodiek waarbij een correcte lichaamshouding wordt bereikt. Er wordt nadruk gelegd op het in lijn brengen (alignment) van het lichaam, waarbij de asana’s in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Door de houdingen bewust en langer uit te voeren, verbeter je je concentratie en ervaar je ‘meditatie in actie’.

Andere unieke kenmerken zijn het gebruiken van allerlei hulpmiddelen op een creatieve manier. De studio is uitgerust met deze hulpmiddelen, zoals een touwenwand, stoelen, blokken, bolsters, dekens en riemen.

Iyengar yoga is down to earth en volstrekt niet zweverig. De les biedt uitdaging, het is geen zachte les. Door de hulpmiddelen kan iedereen – jong, oud, beginner, gevorderde – yoga doen.

Iyengar Styl yoga geef ik op maandagavond. Lestijd 19.00 – 20.15 en 20.30 – 21.45 uur.

Gratis introductiefilmpje

Goed voor: kracht, flexibiliteit, concentratie en techniek

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.37.53

Therapeutisch yoga

Deze les wordt aan een kleine groep gegeven met veel individuele aandacht en aanpassing. Heb je chronische pijn, een operatie achter de rug, ben je aan het herstellen van ziekte (Corona) of blessure en wil je je bewegingsvrijheid vergroten? Dan is deze les geschikt voor jou.
Je krijgt oefeningen die speciaal op jouw vragen of klachten zijn toegespitst. Het kan dus zijn dat je in deze les andere oefeningen doet dan de andere deelnemers.

Op vrijdagmorgen is er een therapeutische yogales waarin de focus ligt op het loslaten van spanning in het lichaam, waardoor stijfheid en/of pijn verminderd.  Meer lessen (met verschillende aandachtsgebieden) kunnen ingeroosterd worden.

Therapeutisch yoga volg je in ieder geval 5 lessen binnen 7 weken, zodat je echt vooruitgang kunt boeken. Daar kom je tenslotte voor.

Wil je deelnemen? Neem contact met mij op om te bespreken wat je wil bereiken.
inge@yogastudiogeldermalsen.nl of 06 100 145 37

Goed voor: herstel, spanning regulatie, kracht en flexibiliteit, bewustwording van je houding en je lichaam

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.30.24

Relax, Restorative yoga

Geef jezelf rust cadeau. Deze les is geweldig om je energiebalans te herstellen. In houdingen die 5-15 minuten worden aangehouden kalmeert je zenuwstelsel en vind je diepe ontspanning. In de les aandacht aan de ademhaling besteed middels pranayama. De les bestaat uit veel liggende houdingen waarbij bolsters, blokken en kussens worden gebruikt om totaal te kunnen ontspannen.

Volgende lessen: 22 oktober, 19 november, 17 december. Lestijd: 19.30 – 20.45 uur.

Goed voor: ademhaling, rust en ontspanning. Voor iedereen die wil kalmeren

*eens per maand op woensdagmorgen, check Momoyoga

Referentie

  • Na een lange ziekteperiode heb ik het aangedurfd om yoga te proberen. Wat is dat goed gegaan. Inge legt alles goed en langzaam uit, lukt het niet om een bepaalde oefening te doen, dan heeft zij altijd een alternatief. Ze let goed op mijn houding. Op advies van Inge heb ik voor lyengar style gekozen en dat is voor mij precies het juiste. Ook de eindontspanning is een weldaad voor mijn hoofd. Dank je wel.

    Conny
  • Op een nuchtere manier en met de nodige dosis humor helpt Inge ons tijdens de Vinyasales van houding naar houding. Ik ervaar dat het hele lichaam weer heerlijk soepel wordt en dat op bepaalde plekken letterlijk meer ruimte ontstaat. Daardoor is de chronische pijn in mijn onderrug al meer dan een jaar afwezig. Ook de frozen shoulder is weer bijna helemaal soepel.

    Nicole

De kern van yogabeoefening is de integratie van lichaam, geest en adem.

Contact

Rijnstraat 22
4191 CL Geldermalsen
T. 06 100 145 37
E. inge@yogastudiogeldermalsen.nl
BIG 49920741804
AGB 04850271
KvK 62500678
BTW NL 00 1928 344 B23
Pirvacy statement
Algemene voorwaarden

Stuur een berichtje