Yogastijlen

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.30.24

Yoga voor ontspanning

Dit is een milde les voor bewustwording en ontspanning. De les bestaat uit restorative (ontspannende) houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.
Je herstelt je energiebalans en kalmeert je geest.

De meditatietechnieken die we uitvoeren zijn heel praktisch toepasbaar in je dagelijks leven. De Restorative houdingen geven je rust in lichaam en geest. Doordat we de houdingen langer aanhouden en je ondersteund wordt door materialen (bolster, dekens, blokken, etc.) kan je lichaam spanning loslaten.
Je hebt geen kennis van meditatie of yoga nodig.


Lesdag: woensdag
Tijd: 9.00 – 10.15 uur
Data: 7 en 21 september, 12 oktober, 2, 16 en 30 november en 14 december. 

 

Goed voor: ademhaling, rust en ontspanning. Voor iedereen die wil kalmeren

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.38.20

Yoga voor je houding

In deze les ligt de nadruk op de juiste uitlijning om kracht, flexibiliteit en balans te ontwikkelen. Ik gebruik als basis kenmerken van Iyengar Yoga. Dit is een methodiek waarbij een correcte lichaamshouding wordt bereikt. Er wordt nadruk gelegd op het in lijn brengen (alignment) van het lichaam, waarbij de asana’s in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Door de houdingen bewust en langer uit te voeren, verbeter je je concentratie en ervaar je ‘meditatie in actie’.

Andere unieke kenmerken zijn het gebruiken van allerlei hulpmiddelen op een creatieve manier. De studio is uitgerust met deze hulpmiddelen, zoals een touwenwand, stoelen, blokken, bolsters, dekens en riemen.

Deze les is down to earth, niet zweverig. De les biedt uitdaging maar vooral bewustwording. Door de hulpmiddelen kan iedereen – jong, oud, beginner, gevorderde – yoga doen.

Lesdag: maandag
Tijd: 08.30 – 09.45 en 20.00 – 21.15 uur.

Gratis introductiefilmpje

Goed voor: kracht, flexibiliteit, concentratie en techniek

schermafbeelding-2020-09-07-om-11.37.53

Therapeutisch yoga

Deze les wordt aan een hele kleine groep gegeven met veel individuele aandacht en aanpassing. Heb je chronische pijn, een operatie achter de rug, ben je aan het herstellen van ziekte (Corona) of blessure en wil je je bewegingsvrijheid vergroten? Dan is deze les geschikt voor jou.
Je krijgt oefeningen die speciaal op jouw vragen of klachten zijn toegespitst. Het kan dus zijn dat je in deze les andere oefeningen doet dan de andere deelnemers.

Therapeutisch yoga voor het loslaten van spanning
De focus ligt op het inzicht krijgen en loslaten van spanning in het lichaam, waardoor stijfheid en/of pijn verminderd en rust toeneemt.

Therapeutisch yoga voor beweegklachten
De insteek is je beweegklacht. Vaak is een spanningscomponent aanwezig en krijg je ook oefeningen op dat vlak aangereikt.

Therapeutisch yoga volg je vanuit fysiotherapeutische groepszitting. De start is een individuele intake. Hier kijken we samen welke groep het beste bij je past.

Wil je deelnemen? Neem contact met mij op om te bespreken wat je wil bereiken.
inge@yogastudiogeldermalsen.nl of 06 100 145 37

Goed voor: herstel, spanningsregulatie, kracht en flexibiliteit, bewustwording van je houding en je lichaam

Referentie

  • Na een lange ziekteperiode heb ik het aangedurfd om yoga te proberen. Wat is dat goed gegaan. Inge legt alles goed en langzaam uit, lukt het niet om een bepaalde oefening te doen, dan heeft zij altijd een alternatief. Ze let goed op mijn houding. Op advies van Inge heb ik voor lyengar style gekozen en dat is voor mij precies het juiste. Ook de eindontspanning is een weldaad voor mijn hoofd. Dank je wel.

    Conny
  • Op een nuchtere manier en met de nodige dosis humor helpt Inge ons tijdens de Vinyasales van houding naar houding. Ik ervaar dat het hele lichaam weer heerlijk soepel wordt en dat op bepaalde plekken letterlijk meer ruimte ontstaat. Daardoor is de chronische pijn in mijn onderrug al meer dan een jaar afwezig. Ook de frozen shoulder is weer bijna helemaal soepel.

    Nicole

De kern van yogabeoefening is de integratie van lichaam, geest en adem.

Contact

Rijnstraat 22
4191 CL Geldermalsen
T. 06 100 145 37
E. inge@yogastudiogeldermalsen.nl
BIG 49920741804
AGB 04850271
KvK 62500678
BTW NL 00 1928 344 B23
Pirvacy statement
Algemene voorwaarden